Okončani radovi na postavci novih terena u Hadžićima i Žepču

Nogometni/ Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine, u sklopu realizacije projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu“, ukazao je povjerenje kompaniji “Sport United”. Cilj ovog projekta jeste unaprjeđenje sportske infrastrukture širom Bosne i Hercegovine za potrebe omladinskih kategorija i odigravanja utakmica svih nivoa takmičenja.

Prilikom realizacije projekta odabrano je 15 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, u kojima će biti izvršena postavka modernih terena s umjetnom, travnatom podlogom.

Do sada, uspješno su završeni radovi na dvije lokacije, odnosno lokalne zajednice Hadžići i Žepče dobili su nove, vrhunske terene, na radost svih zaljubljenika u fudbal i sport uopćeno. Kvalitetna sportska infrastruktura predstavlja osnovni uvjet za ostvarivanje vrhunskog rezultata, a za građane priliku za unaprjeđenje životnog standardna.

Pored dvije prethodno navedene lokacije nove terene dobit će i sljedeće lokalne zajednice: Čapljina, Konjic, Široki Brijeg, Gradačac, Cazin, Tomislavgrad, Goražde, Bijeljina, Istočno Novo Sarajevo, Gradiška, Prijedor i Doboj. Okončanje radova na svim lokacijama predviđeno je do kraja 2020-te godine.

“Sport United” poziva sve zainteresirane Škole fudbala, sportske klubove, jedinice lokalne samouprave i pravne subjekte da nam se obrate kako bi uspostavili suradnju i realizirali nove projekte na unaprjeđenju sportske infrastrukture. Kontakt e-mail adresa: [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *