Stadion “Grbavica” dobiva moderan SISGrass teren: Hibridna podloga prvi put u regiji!

Firma Sport United realizovat će novi infrastrukturni projekat na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, na kojem svoje domaće utakmice igra Fudbalski klub Željezničar, a u buduće i “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Nastavak saradnje sa pomenutim bh. premijerligašem vezan je za dodatne radove na travnjaku stadiona “Grbavica”. Postavljanjem hibridog dodatka kroz tehnologiju SISGrass, travnjak ovog sarajevskog stadiona ravnopravno će konkurisati među najboljim podlogama za igranje fudbala u svijetu danas.

SISGrass predstavlja naprednu tehnologiju u svijetu fudbala i sportske infrastrukture, a upravo je 6 od 12 terena na nedavno završekom Svjetskom prvenstvu u fudbalu bilo urađeno po ovoj tehnologiji. Zahvaljujući hibridnim dodacima travnjak ostaje većinski prirodan, kvalitet se dodatno poboljšava, a životni vijek podloge značajno produžava i zahvaljujući radovima teren će se mnogo brže opravljati nakon korištenja istog.

Dodajmo i to da je prethodno naša firma, u saradnji sa partnerima, realizovala postavku novog terena sa prirodnom travom na “Grbavici”, a u sklopu svih aktivnosti izvršena je zamjena stare podloge, postavka nove drenaže, odvodnih kanala, grijanja terena, pripremanja podloge, postavka nove visoko kvalitetne trave, servisiranje nove podloge, te postavka plastične podloge oko samog terena.

Koristimo priliku da se zahvalimo na ukazanom povjerenju FK Željezničar i Nogometnom/Fudbalskom Savezu BiH, a više informacija o našoj ponudi i uslugama koje nudimo možete dobiti putem kontakt e-maila: [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *